top of page

מלכודת הדחיינות: איך היא פוגעת ברילוקיישן?

"עוד מעט", "מחר", "כשיהיה לי יותר זמן" - אלו רק חלק מהתירוצים שאנו משתמשים בהם כאשר אנו דוחים משימות. דחיינות, נטייה מוכרת ומטרידה, מלווה רבים מאיתנו לאורך חיינו. במאמר זה, נדון בהגדרתה של דחיינות, הגורמים לה והשפעותיה על חיינו. נתמקד גם בהקשר הייחודי של דחיינות ברילוקיישן, מעבר למדינה חדשה, ונבחן כיצד היא יכולה להשפיע על תהליך ההסתגלות וההצלחה במדינה החדשה.


הזמן רץ, המשימות דוחקות, והחלומות נותרים על המדף
הזמן רץ, המשימות דוחקות, והחלומות נותרים על המדף

נועה, צעירה ישראלית בת 25, חלמה תמיד לעבור לניו יורק. לאחר שנים של תכנון וחסכון, הגיע סוף סוף הרגע המיוחל. נועה קיבלה הצעת עבודה נחשקת, מצאה דירה קטנה ומטריפה, וכל מה שנותר לה לעשות הוא לארוז את מזוודותיה ולעבור.


אך אז, הדחיינות הרימה את ראשה. ארגון החפצים נדחה שוב ושוב, טפסים רשמיים נותרו חתומים במגירה, ופגישות חשובות נדחו לרגע האחרון. תחושת לחץ וחרדה החלה לכרסם בנועה, והחלום המתוק החל להפוך לסיוט מתמשך.


דחיינותה של נועה גרמה לעיכובים משמעותיים. תאריך המעבר נדחה שוב ושוב, והיא נאלצה להודיע למעסיקיה החדשים על עיכובים בלתי צפויים. מציאת דירה חלופית הפכה לקשה יותר ויותר, והעלויות החלו להאמיר. תחושת החמצה ותסכול החלו לכרסם בה, והיא החלה לתהות האם בכלל תצליח להגשים את חלומה.


במהלך ביקור אצל חברה ותיקה, פגשה נועה אישה מבוגרת, מהגרת ותיקה מישראל. נועה שיתפה אותה בתחושותיה ובקשיים שהיא חווה כתוצאה מדחיינות. האישה, שחוותה בעצמה קשיי התאקלמות ברילוקיישן, סיפרה לה על כוחה של התמודדות עם דחיינות. היא הדגישה את חשיבות התכנון, ההתמדה וההתמקדות בצעדים קטנים.


דבריה של האישה נגעו לליבה של נועה. היא החליטה לנקוט בצעדים משמעותיים. היא יצרה תוכנית עבודה מסודרת, חילקה את המשימות למשימות קטנות יותר, וקבעה לעצמה יעדים ברורים.


ההתמודדות עם דחיינות לא הייתה קלה. נועה נאלצה להתמודד עם רגשות שליליים, פיתויים ודחפים לדחות שוב אך נחישותה ותמיכת הסובבים אותה סייעו לה להתגבר על הקשיים. לאחר מאמצים רבים, נועה הצליחה להתגבר על דחיינותה ולהגשים את חלומה. היא עברה לניו יורק, החלה לעבוד בחברתה החדשה, והחלה לבנות את חייה החדשים בעיר התוססת.



דחיינות: בור עמוק של הסחות דעת, פחדים וחוסר מוטיבציה
דחיינות: בור עמוק של הסחות דעת, פחדים וחוסר מוטיבציה

הגורמים לדחיינות

בין הגורמים לדחיינות ניתן למנות פחד מכישלון, חוסר אמון ביכולותיו, אתגרים בריכוז ונטייה לחפש סיפוק מיידי. הפחד מכישלון יכול לשתק אנשים, ולגרום להם לדחות בפעולה במשימות או החלטות מתוך חשש לא לעמוד בציפיות. חוסר בטחון יכול להוביל לספק עצמי ולהקשות על ייזום או השלמת פעולות הכרחיות. אתגרים עם ריכוז, בין אם בגלל הסחות דעת או חוסר יכולת להתמקד, יכולים לעכב את הפרודוקטיביות ולתרום לדחיינות. בנוסף, הפיתוי של סיפוק מיידי, כמו התמכרות לפעילויות מהנות במקום להתמודד עם אחריות, יכול לפתות אנשים הרחק ממשימות חשובות, לטפח מעגל של דחיינות.


השפעות הדחיינות ברילוקיישן


בריקוד המורכב של רילוקיישן, עיכובים יכולים להטיל צל של אי ודאות ומורכבות, ולהשפיע על היבטים שונים של המסע של אדם אל יעד חדש. מהתהליך המוקפד של קבלת ויזות ועד למסע אחר מגורים ותעסוקה מתאימים, כל עיכוב שוטף את חווית הרילוקיישן ויוצר אפקט דומינו של אתגרים. הסחבת בהקמת שירותים חיוניים כמו חשבונות בנק, רישום ללימודים ואבטחת שירותי ביטוח לאומי ובריאות יכולה להחמיר עוד יותר את הקשיים, ולהשאיר אנשים תקועים בים של מכשולים בירוקרטיים והחמצת הזדמנויות.


ככל שהשעון מתקתק, מתגבר מאבק ההסתגלות - ההתמודדות עם שפה חדשה, פענוח מנהגים מקומיים, יצירת קשרים חברתיים וניווט בשוק העבודה הופכים לקרבות בעלייה מול עיכובים ברילוקיישן. הסיכויים שהוחמצו להשיג משרות נחשקות, נכסים להשכרה, מלגות ומעורבות חברתית מציירים תמונה נוקבת של הזדמנויות החומקות בקצות האצבעות, אבודות במבוך של דחיינות וחוסר החלטיות.


מחיר העיכובים הללו משתרע מעבר לתחום המעשי, ומחלחל אל הרווחה הרגשית והפיזית של אנשים. מתח, חרדה, אשמה ודיכאון עלולים לעלות לגדולה כאשר הדחיינות ברילוקיישן גורמת את שלה, מטילה צל על תחושת הביטחון העצמי ומשאירה אחריה שובל של הריסות רגשיות. משקלן של ההשלכות הפיננסיות מוסיף עוד רובד של עומס, כאשר רוח הרפאים של קנסות, חיובי ריבית ועמלות מיותרות רודפת את מי שמקרטע בהשלמה בזמן של משימות.


טיפים למניעת דחיינות

תכנון מוקדם: התחילו לתכנן את המעבר זמן רב מראש.

חלוקת משימות: חלקו את המשימות הגדולות למשימות קטנות וניתנות לביצוע.

קביעת יעדים: קבעו לעצמכם יעדים ריאליים וניתנים להשגה.

יצירת תוכנית עבודה: צרו תוכנית עבודה מסודרת עם תאריכים יעד ברורים.

בקשת עזרה: אל תהססו לבקש עזרה מחברים, משפחה או אנשי מקצוע.

התמקדות בצעדים קטנים: התמקדו בצעדים קטנים קדימה, במקום לחשוב על כל התהליך.

תגמול עצמי: תנו לעצמכם תגמולים על ביצוע משימות.

הימנעות מפיזור: הימנעו מגורמים המסיחים את דעתכם מהמשימות.

התמודדות עם רגשות שליליים: טפלו ברגשות שליליים כמו לחץ וחרדה.

השתמש בטכניקות ניהול זמן: השתמש בטכניקות ניהול זמן יעילות.


זכרו:

התמודדות עם דחיינות אפשרית!

באמצעות תכנון, התמדה, תמיכה וחלוקת המשימות למטרות קטנות, ניתן להפוך את חלומות הרילוקיישן למציאות.



מקורות מחקריים:

  • Steel, P., & Ferrari, J. R. (2011). Procrastination: The thief of time. New York: Guilford Press.

  • Tice, D. M., & Baumeister, R. F. (1997). Longitudinal study of procrastination, performance, stress, and health: The role of self-efficacy and conscientiousness. Journal of Personality and Social Psychology, 72(2), 1004–1015.

  • Ferrari, J. R., & Pychyl, T. A. (2009). Procrastination and perfectionism: A meta-analysis of their relationship. Psychological Bulletin, 135(2), 276–301.

  • https://www.psychologytoday.com/us/basics/procrastination



כתבה זו נכתבה ע"י יעל סגל - פסיכותרפיסטית הוליסטית מוסמכת מכללת רידמן

מעל 10 שנות ניסיון בליווי אנשים במסע לריפוי והגשמה אישית.

התמחויות: טיפול אישי, זוגי ברילוקיישן, מעברים, בדידות, חרדה ודיכאון, משברי חיים, קשיים ומשברים בזוגיות.


13 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Commentaires


bottom of page